Vilken vecka, alltså. Calle har börjat jobba, jag har påbörjat en månads föräldraledighet, vi har haft MBT och i helgen har vi besökt bondens marknad i Haga. Dessutom kom jag till Skåne för några timmar sedan och här ska vi hänga i några dagar hemma hos mina föräldrar. I matväg har vi ätit  mycket gott – veckans baklängesmatsedel ser ut såhär:

I måndags gjorde jag en kreolsk gryta. I originalet ska det vara fläskfilé och stark korv, i min är det sojabitar (eller vad jag nu råkar ha hemma) och massor med cornichons, syltlök och paprika (och extra mejram). Grytan åt vi med femgrynsblaningen från Zeta.

I tisdags gjorde jag ett frysrens och fick ihop en chili sin carne. Kidneybönor, vita bönor och svarta bönor, chipotle (vi har en stor klump i frysen), finhackad chili från förra årets skörd och krossade tomater som fick koka ihop någon timme innan det var dags att äta. Chilin åt vi med gräddfil, riven cheddar (vår favorit black bomber) och koriander. Vi hade även bröd till som vi doppade i grytan.

I onsdags var det MBT hos Pernilla och temat var skördefest. Passade utmärkt eftersom jag fortfarande hade zucchini kvar… Mitt bidrag var en bönröra på vita bönor, lök- och vitlök (som jag rostade lätt i stekpannan) och citronjuice (och lite annat smått och gott) och ett bröd med riven zucchini. De andra bjöd på allt från grönkålssallad, morotsbröd med färskost, spetskålssallad och linssallad till jitterbuggare, päronkaka, plommonpavlova och äppelkaka. Älsk på MBT! Jag går alltid därifrån fulltankad med inspiration (och mat!).

I torsdags gjorde jag en pytt i panna som vi åt tillsammans med stekt ägg, rödbetorna som jag lade in förra helgen och såklart pappas (nyinlagda) saltgurka. I pytten hade vi morötter, palsternacka, rotselleri, lök och svamp. Och så en skvätt grädde så att den blir krämig!

I fredags firade vi höstens första hemmafredag med pizza, i sedvanlig ordning med det vi brukar ha på (jalapenos, grillad paprika och lök är ett måste) och med vitkålssallad till.

I lördags svängde vi inom bondens marknad i Haga och köpte bland annat med oss ett rödkålshuvud hem som vi sedan picklade och åt i en burritoBröden stekte vi själva och fyllde sedan med svarta bönor, lime- och korianderris, guacamole, pico de gallo och gräddfil.

Idag är det söndag och till middag blev det ett kylskåpsrens – lite burritorester, lite grönkålssallad med tranbär och fetaost och lite vitkålssallad från pizzafredagen. Hoppas att ni alla har haft en fin helg!