Den här veckan börjar september, Calle ska tillbaka till jobbet och jag ska vara föräldraledig några veckor innan Clara ska börja på förskolan. En hel del nytt väntar runt hörnet och det ska bli både kul och spännande med en ny vardag för oss alla tre. Hur som helst, den här veckan har som alltid varit en salig blandning av gamla favoriter (pizza) och nya favoriter (sojabiff i citronsås!) och dessutom har vi gjort glass – nutellaglass. Såhär har matsedeln sett ut veckan som gått:

I måndags gjorde vi zucchinipasta som vi åt med en tomatsås och toppade med svarta oliver, basilika och mozzarella. Till pastan åt vi vegbullar och kikärter med olivolja och havssalt.

I tisdags gjorde vi sojabiffar i citron- och rosmarinsås som Bibbi bjöd på när vi var på landet i somras. Till det åt vi den här femgrynsblaningen (som vi fick prova genom Smakbox, samtliga i familjen ger två tummar upp!)  och en grönsallad med vinägrett.

I onsdags hade vi besök av ett gäng kompisar med barn och vi gjorde det enkelt för oss och köpte falafel från stället här nedanför.

I torsdags åkte vi till landet direkt efter jobbet och när vi kom upp bjöd Bibbi på kronärtskocka med vispat citronsmör (!!!) till förrätt och till varmrätt åt vi sojabiff (och oxfilé till de andra) med det ljuvliga tillbehöret broccoli, färskost och vitlök.

I fredags åt vi pizza, såklart! Var det någon som tvivlade?

I lördags åt vi schnitzel. De andra åt kalvschnitzlar som var i storlek med tallrikarna och jag panerade istället rotselleriskivor och stekte i smör. Till schnitzlarna åt vi – som sig bör – kapris, citron och gröna ärtor.

Idag är det söndag och vi slirade nyss in i lägenheten och slängde oss på kastrullerna. TIll middag åt vi snabbmakaroner med tomatsås (med massor av basilika!) och vegbullar. Älsk på det.