Den här veckan har varit en salig blandning av uteätande och kylskåpsrensande. Raggmunkarna har kommit tillbaka efter sommarlovet (hurra!) och dessutom har vi haft kräftskiva med min familj. Jag äter ju inte kräftor men måste ändå erkänna att jag älskar hela sensommargrejen med kräftskivor. Och alla tillbehör!  Såhär gick det för oss i matväg veckan som gick:

I måndags åt jag och Pernilla middag på Bord 27. Till förrätt åt jag rödbetor (picklade, puréade och kokta), till varmrätt åt jag variation på blomkål och till efterrätt åt jag en liten ostbricka.

I tisdags kylskåpsrensade vi och fick ihop wraps (vi har alltid tortillabröd i frysen!) som vi fyllde med hommous, tunt skivad savoykål, grönsaker, soltorkade tomater, valnötter och oliver.

I onsdags åt vi mat på Wakal, den mexikanska foodtrucken som står vid Bältesspännarparken nu under Kulturkalaset. Jag åt tacos (de rekommenderar tre stycken för att bli mätt men jag hade nog kunnat äta en till utan problem…) med svamp, salsa och färsk koriander på toppen.

I torsdags hade Calle lagat raggmunkar när jag kom hem från jobbet. Till raggmunkarna hade vi såklart rårörda lingon och rivna morötter.

I fredags kom vi ner till Skåne och vi åt i sedvanlig ordning fredagspizza (med svamp, lök och jalapenos) och vitkålssallad.

I lördags hade vi kräftskiva, vilket för mig innebar västerbotten royal (med fint hackad rödlök och dill), en sallad med tunt skivad blomkål och champinjoner och vitlöksbröd.

Idag är det söndag och vi kom hem från Skåne för några timmar sedan. Till middag blev det (ännu ett…) kylskåpsrens som resulterade i friterade majstortillas som vi åt med svarta bön- och kokosmjölksröran, grönsaker, riven ost, gräddfil och stark sås. Hoppas ni har haft en fin helg!