Första veckan på jobbet efter semestern har gått snabbt och jag och mina kollegor firade veckans avslut i fredags med en extra god fredagsfika. I veckan har vi annars gjort allt för att bli av med lite zucchini (vilket vi har lyckats bra med!) och burriton gjorde come back efter sommarlovet. Det här har vi ätit i veckan som gått:

I måndags gjorde vi panko- och parmesanpanerade zucchiniskivor som vi åt tillsammans med en tomatsås och smörstekta vaxbönor. Återkommer med recept på zucchiniskivorna för de var vansinnigt goda!

I tisdags gjorde vi burritos! De fyllde vi med långsamstekt, tunt skivad paprika och lök, svarta bönor (som jag fräste med lök och vitlök och sedan blandade med kokosmjölk, finhackad chili och salt och sedan fick puttra på svag värme i några minuter tills det tjockat till sig lite), guacamole, riven ost och picklad vitkål.

I onsdags gjorde vi ännu ett försök att bli av med lite zucchini så vi gjorde den marockanska grytan med bland annat zucchini, kikärtor och lök och åt zucchinibröd (som jag bakat kvällen innan) till.

I torsdags värmde vi på zucchinibiffar som jag förberett kvällen innan, och till biffarna åt vi samma röra på svarta bönor och kokosmjölk som i tisdags eftersom jag hade både bönor och kokosmjölk kvar i kylen. På tallriken hade vi även kantareller och en vitkålssallad.

I fredags åkte vi till våra vänners sommarställe i Falkenberg och självklart bjöd de på FREDAGSPIZZA. Har man fina vänner eller vad? Till efterrätt hade de gjort en kaffeglass som var helt fantastiskt god!

I lördags hade vi, som alltid när vi ses, Ottolenghifest. Vi valde fyra olika rätter från Plenty More – en sallad med kronärtskocka, buffelmozzarella, gemsallad och kanderade citronskal, en rätt med aubergine och en dip på svart vitlök och yoghurthonungsglaserade morötter med tahiniyoghurt och en annan sallad med ugnsrostade morötter och mungbönor. Till efterrätt tryckte vi i oss resterna av kaffeflassen.

Idag är det söndag och vi har ätit middag precis. Vegetariska pannbiffar, ugnsbakad spetskål med brynt smör, pappas inlagda gurka och lingon. Hoppas ni har haft en fin helg!