Jag ska snart gå till jobbet och med mig idag har jag ett gäng zucchinimuffins som jag bakade igår. Glutenfria är de dessutom eftersom en av mina kollegor är glutenintolerant, och precis innan vi ska hugga in har jag tänkt garnera dem med (massor av…) frosting.

Receptet kommer ursprungligen från den här sidan men jag har ändrat lite. Smeten ska vara kladdig men inte för kladdig så tillsätt mer av semper fin mix om det behövs. Och glöm för allt i världen inte att kramar ur zucchinin annars blir det alldeles för vattnigt.

Zucchinimuffins

12 st

2 ägg

0,5 dl rapsolja

1 dl standardmjölk

2,5 dl riven och urkramad zucchini

3 msk honung

1 dl socker

en nypa salt

2,5 dl semper fin mix, ljus

1 dl majsmjöl

2 tsk psylliumhusk

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

0,5 dl grovt hackade valnötter

(ev frosting – philadelphiaost, crème fraiche och florsocker)

Sätt ugnen på 200°. Smöra en muffinsplåt (ORDENTLIGT så att de lossnar sen…). Blanda alla torra ingredienser för sig och rör ihop alla blöta ingredienser för sig. Tillsätt de torra ingredienserna till äggblandningen och rör ihop ordentligt. Låt stå i några minuter. Fyll muffinsplåten till 3/4 och grädda i 15-20 minuter tills muffinsen har fått fin färg. Låt svalna på galler. Vill du ha frosting på dina muffins kan du blanda ungefär ett halvt paket philadelphia (den fetaste varianten) med 0,5 dl crème fraiche och 1 dl florsocker. Låt muffinsen svalna innan du brer på frostingen!