Jag stekte just ett gäng zucchinibiffar som vi ska ha till middag imorgon och jag längtar redan. Det här är perfekt att göra om man har ett gäng zucchinis som man vill använda upp (vilket verkar vara en never ending story för vår del för vi har två jättezucchinis kvar…)

Ta receptet med en nypa salt och prova dig fram, men jag tyckte att det var väldigt gott med smaksättningen salladslök och fetaost.

Zucchinibiffar med fetaost

2 portioner + matlåda

6 dl riven och urkramad zucchini

2 salladslökar

1 liten gul lök

1 dl smulad fetaost

1 dl vetemjöl

1 ägg

salt, nymald svartpeppar

chiliflakes

Riv zucchinin grovt och krama ur ordentligt. Torka även av med en handduk så att den är ordentligt torr. Lägg i en skål och tillsätt ägg, finhackad salladslök, riven gul lök och smulad fetaost. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Rör ner vetemjölet och blanda ordentligt. Om smeten inte är tillräckligt fast och håller ihop – tillsätt lite mer mjöl! Det gör dock inte om smeten är lite lös när du klickar ner den i stekpannan, biffarna sätter sig så småningom. Stek i massor med smör, några minuter på varje sida och smula över lite mer fetaost precis innan servering.