Många gånger när jag funderar på vad jag ska göra med det som vi odlat återkommer jag till en av mina favoritkokböcker – Kosters Trädgårdar. Jag älskar den boken. I helgen gjorde jag den här salladen med tunt hyvlad zucchini, citron och kapris och den var vansinnigt god!

Vi åt den som tillbehör till pasta men i veckan har jag tänkt göra den och servera några goda vegetariska biffar vid sidan av.

Zucchinisallad

4 portioner

750 g zucchini

1 citron (140-ish g)

2 msk dragon, finhackad

0,5 dl kallpressad rapsolja

0,5 dl kapris

salt, nymald svartpeppar

Skölj och skiva zucchinin tunt med hjälp av en mandolin. Skölj och finriv skalet på citronen, pressa ur saften och blanda ner med zucchiniskivorna. Tillsätt dragon, olja och kapris och blanda med händerna. Smaka av med salt och peppar och låt salladen dra ett par timmar innan servering.