Vilken fin sista semestervecka vi har haft! Glass har vi gjort och den senaste varianten med dulce de leche och karamelliserade pecannötter gick inte av för hackor… I matväg har vi ätit en hel del godsaker (förutom glass, vill säga…) som bland annat cannelloni, hommous och västerbotten royal. Såhär blev veckans matsedel:

I måndags gjorde vi cannelloni som vi fyllde med en röra på finriven zucchini, lök, spenat, färskost, pesto och grovt hackade valnötter. Jag hade även i oliver och soltorkade tomater som jag hittade i kylskåpet. Cannellonin åt vi med en enkel grönsallad.

I tisdags stekte jag grön sparris, purjolök och broccoli lite hastigt (så att de behåller tuggmotståndet) som jag åt tillsammans med broccolibiffar och en kall yoghurtsås med citron- och limezest.

I onsdags hade vi kompisar över på middag och vi bjöd på grillade korvar från RJ (vegetarisk chorizo till mig!) som vi åt med chimichurri och en potatissallad med kapris, purjolök, äpple och vattenkrasse. På toppen hällde jag även lite kaprisspad, vitvinsvinäger och rapsolja. Till efterrätt åt vi Calles hemmagjorda vaniljglass.

I torsdags åt vi middag hos kompisar och blev bjudna på min favoritpaj med en massa gott i – lök, fetaost och tomater, till exempel. Till pajen hade Caroline gjort en jättesallad med bland annat kikärtor och vattenmelon och i vinaigretten hade hon pressad blodgrape.

I fredags åt Calle och Bibbi havskräftor och jag nöjde mig en västerbotten royal och en toast med smörstekta kantareller.

I lördags kom min bror med familj upp och hälsade på och till middag åt vi en thai-inspirerad gryta med kokosmjölk, grönsaker och cashewnötter. Till efterrätt åt vi galet god vaniljglass med karamelliserade pecannötter och salt kolasås som vi gjorde dagen innan.

Idag är det söndag tillika min sista semesterdag. Till middag har vi ätit en stor laddning hommous och sallad med picklad majrova  som vi köpte från stället här nedanför. Perfekt när kylskåpet ekar tomt.