Vi ska snart åka mot Skärhamn för att äta lunch på Vatten och med tanke på hur bra det var förra året ser jag väldigt mycket fram emot att komma dit igen. Calles mamma ska dessutom ta en tur på stan med Clara så vi har både barnvakt OCH någon som kör oss hem. Yay!

Vi har fortfarande en hel del zucchinis kvar att skörda, och tidigare i veckan gjorde vi cannelloni med riven zucchini i. Receptet hittade Bibbi på Arlas hemsida, och i sedvanlig ordning har jag lagt till lite.

Cannelloni med zucchini och valnötter

4 portioner

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta

2 paket krossade tomater

2 msk tomatpuré

salt, nymald svartpeppar, socker

1 näve hackad, färsk basilika

200 g färska lasagneplattor

1 gul lök

350 g zucchini

(smör att steka i)

65 g babyspenat

200 g naturell färskost

3 msk pesto

1,5 dl valnötter, grovt hackade

1 dl svarta oliver, skivade

8 soltorkade tomater, strimlade

2 dl riven ost

Börja med tomatsåsen – finhacka gul lök och vitlök och stek i smör tills bitarna är genomskinliga. Tillsätt basilika, tomatpuré och krossade tomater, smaka av med salt, peppar och socker och låt puttra på svag värme tills du är klar med pastarullarna.

Finhacka löken och riv zucchini grovt. Fräs löken i smör och olja tills den blir mjuk. Tillsätt zucchini och stek ytterligare några minuter tills vätskan kokat bort. Rör ner spenaten och låt den mjukna. Tillsätt färskost, pesto, oliver, valnötter och soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnssäker form med smör. Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i formen med skarven nedåt. Häll på tomatsåsen och strö över den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter och låt sätta sig lite innan servering.