Igår beställde jag ett mandolinsetvilket är en såndär pryl som jag ofta önskar att jag hade i köket. Mitt mål de senaste åren har egentligen varit att ha så lite redskap i köket som möjligt men en mandolin känns ju smidigt när man ska få till sådär goda sallader med tunt, tunt skivade grönsaker, vilket jag verkligen älskar.

Vi har en mandolinvariant här på landet, och för några dagar sedan använde vi den för att göra zucchinipasta. Alltså, ingen vanlig pasta med zucchini i såsen utan istället för pasta hade vi fint strimlad zucchini.Vi åt zucchinipastan med en enkel tomatsås med basilika och oliver. Blev fantastiskt gott! Att vi inte provat att göra det här innan?

Zucchinipasta

Koka upp rikligt med vatten och salt i en stor kastrull. Strimla zucchinin (inte kärnhuset dock!) med hjälp av en mandolin eller för hand så du får långa smala strimlor. När vattnet kokar – doppa zucchinin snabbt i vattnet i ungefär 10 sekunder och låt sedan rinna av i ett durkslag. Låt zucchinin rinna av ordentligt och torka eventuellt av med en handduk så att det inte blir så vattnigt. Servera med vad du känner för.