Min näst sista semestervecka har vi fortsatt spendera på landet och vi har gjort glass hela två (!!) gånger. Vi har även skördat vår första zucchini, bakat zucchinibröd och friterat zucchiniblommor. Hurra för det! Såhär gick det för oss i matväg veckan som gått:

Kantarellförberedelser!

I måndags slog vi på stort och åt trerätters. Kantarelltoast till förrätt, sojabiff/kyckling med citron, rosmarin och oliver till varmrätt och hemmagjord salt karamellglass till efterrätt. Livet på landet är hårt.

I tisdags bjöd Bibbi på en potatissallad med brynt smör och till den åt jag broccolibiffar och dillsås (och de andra festade till det med lax och romsås). Till efterrätt åt vi jordgubbar med gräddmjölk och socker.

I onsdags hade vi besök av goda vänner och vi gjorde Marcus Aujalays allt-i-en-form-rätt med ugsrostad potatis syrad lök, rucola, oliver och fetaost. De andra åt lammracks till och jag hade ugnsrostad blomkål och sojabiff. Till efterrätt åt vi chokladglassen vi gjorde dagen innan.

I torsdags var vi på kalas för min bror och min svägerskas mamma (hurra för er!) och vi blev bjudna på helt galet god mat. Grillspett med paprika, zucchini, tomat och halloumipankopanerad aubergine (återkommer med recept för det var riktigt gott), tzatziki med fetaost och en stor grönsallad som var plockad i odlingen. Hej, matkoma!

I fredags var det åter dags för fredagspizzan! Som jag längtat.

I lördags grillade vi. De andra åt fiskspett, och jag gjorde spett med lök, zucchini och svamp. Till spetten hade vi dressade vaxbönor, kokt potatis och en ört- och limeaioli.

Idag är det söndag och jag satte just in en broccoligratäng i ugnen. Idag har jag toppat den med gorgonzola och till gratängen ska vi äta sommarvitkålssallad. Till efterrätt? Hemmagjord vaniljglass!