När semestern är över och vi går tillbaka till normalläge med jobb är det fint att ha snabba vardagsrätter på lager. Den här såsen med citron, rosmarin och oliver bjöd Bibbi på för några dagar sedan, och den gick på ett kick att slänga ihop. Hej, bra vardagsmat!

Receptet kommer från Arla – här finns originalreceptet.

Sojabiff  med citronsås, rosmarin och oliver
4 portioner

2 vitlöksklyftor
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 grönsaksbuljongstärning
1 tsk torkad rosmarin
0,5 citron, skalet och saften
1 dl svarta oliver
0,5 kruka slätbladig persilja
salt, nymald svartpeppar
Anammas vegetariska biffar

Stek biffarna i en separat stekpanna. Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en traktörpanna. Lägg i vitlök och låt såsen koka ihop i några minuter. Rör ner citronskal, oliver och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar och lägg i biffarna. Servera med ris, potatis eller en stor sallad (och extra oliver!).