Den här veckan har vi slagit rekord i goda middagar, tror jag. vi har köpt grönsaker från små stånd längst vägen, ätit middagar utomhus på verandan, grillat, ätit plantains nästan varje dag (med jordnötssmör till frukost, mmmm)  och druckit litervis med iste. Andra veckan på semestern har levererat, och såhär har det gått i matväg:

I måndags grillade vi! Vegetariska grillspett med paprika, lök och zucchini, portabellosvamp, gemsallad, majs (sådana majskolvar som ligger i sin blast när man grillar dem, och när de är klara riven man av blasten och har då den godaste majsen någonsin att sätta tänderna i) och till grönsakerna hade vi en stor grönsallad och kikärter med havssalt.

I tisdags hade vi tacofest deluxe. Vi köpte färdiga majstortillas (och de var RIKTIGT goda) som de andra fyllde med tunt skivad stek, och jag hade Adams bönröra i min. Toppade gjorde vi med salsa verde, pico de gallo, avokado, riven cheddarost, stekt svamp och finhackad koriander.

I onsdags gjorde vi ett kylskåpsrens och fick ihop en hel del godsaker – ostar, focaccia med rosmarin och olivolja, kallskuret, kikärter med havssalt och chiliflakes, panzanella och en stor grönsallad.

Mäyo-nice!™

I torsdags firade vi vår fjärde bröllopsdag! Vi grillade burgare och till mig gjorde jag en portabellovariant som jag fyllde med långsamstekt lök och svamp och sedan toppade med cheddarost. Till burgarna hade vi sötpotatispommes och majonnäs.

I fredags grillade vi igen. De andra körde på burgare igen pga rester i kylskåpet och jag åt japansk eggplanta marinerad i olivolja, vitlök, salt och peppar. Till burgarna och eggplantan åt vi vattenmelon- och fetaostsallad och jag hade – som alltid numera… – kikärter med olivolja och havssalt. Och små buketter med rå blomkål, mmm.

I lördags åkte vi till Milford och köpte godsaker på Frettas så till middag blev det svampfylld ravioli med gorgonzolasås och tomat- och mozzarellasallad. Till efterrätt åt vi cannolis (!!!) som jag älskar.

Idag är det söndag och vi åker snart mot flygplatsen. Middag äter vi på flyget och vad det må bli har jag ingen aning om än så länge. Tack för den här gången, Pennsylvania. Vi ses snart igen!