Klockan är snart elva här och jag är fortfarande mätt efter gårdagens tacofest. Herregud, vad mycket mat vi åt! Vi fyllde majstortillas med tunt skivad stek alternativt Adams röra på svarta bönor, jalapenos, kokosmjölk och lök och toppade det hela med salsa verde, pico de gallo, avokado, svamp, riven cheddarost och färsk koriander.

Salsa verden gjorde jag några timmar innan vi skulle äta så den fick gotta till sig i kylskåpet och den blev väldigt god! Tomatillos hittar man kanske inte direkt överallt men vi har faktiskt odlat det i år – hoppas att vi får ett gäng så att vi kan göra salsa verde hemma också.

Salsa verde

en stor sats, räcker till många!

5-6 tomatillos, klyftade

0,5-1 jalapeno beroende på hur stark den är

1 dl vatten

1 dl koriander

1 liten silverlök

salt

Mixa tomatillos med jalapenon och vatten tills du har en slät sås. Tillsätt koriander och mixa lite till. Häll upp i en skål, tillsätt finhackad silverlök och smaka av med salt. Låt stå ett tag innan servering.