Igår grillade vi, en massa olika saker – italienska korvar till de andra, grönsaksspett (med zucchini, paprika och lök) till mig, portobellosvampar och gemsallad. Har ni grillat sallad någon gång? Låter ju ganska märkligt, men det är himla gott! Igår åt vi dem med en skvätt olivolja, havssalt och svartpeppar men jag tycker annars det är gott att ringla över lite dressing av något slag (blue cheese, till exempel).

Vi använde gemsallad, vilket jag tycker blir bäst, men jag har även provat med romansallad vilket också smakade fint!

Grillad gemsallad

Dela salladen på hälften och plocka bort smutsiga blad om det behövs. Lägg på ett fat och ringla över olivolja och strö över havssalt och nymald svartpeppar. Lägg på grillen och grilla i några minuter på varje sida tills salladen har blivit varm men fortfarande är krispig. Ringla över (mer) olivolja eller någon annan dressing precis innan servering.