Den här veckan är det semestermode på riktigt. Häng vid poolen, sena middagar, drink på verandan och allmän lycklighet över att vara tillbaka hos våra vänner på deras sommarställe i the Poconos i Pennsylvania. Vad har vi ätit då? Well, det här:

I måndags var vi ute med båten och innan vi stack ut förberedde jag en paj med svamp, spenat och västerbottensost. Den åt vi när vi kom tillbaka med en enkel grönsallad och en kall sås på crème fraiche, vitlök och finriven parmesan.Den såsen funkar till allt!

I tisdags gjorde vi ett snabbt stopp hemma för att packa om väskorna och middag åt vi på språng precis innan vi skulle åka ner mot Skåne. Vi köpte hem falafelrulle och hommous från stället nedanför.

I onsdags grilade vi sojakorv som vi åt med en fransk potatissallad (med massor av vinaigrette, kapris och dragon, himla gott!) och tzatziki.

I torsdags åt vi middag när vi kom fram till Pennsylvania. Adam hade förberett plantain fritters som vi åt med ett kryddigt ris och en salsa med koriander, tomater och gurka. De andra åt även poke, en hawaiiansk variant av den peruanska cevichen.

I fredags gjorde vi såklart pizza, som vi toppade med svamp som vi köpte på Farmer’s Market tidigare på dagen. Innan pizzan grundade vi med tortillachips som vi dippade i en röra på svarta bönor, kokosmjölk, jalapenos, koriander och rödlök. Återkommer med recept.

I lördags lagade Adam mat och bjöd på godsaker som småpaprikor fyllda med lök, ris och vitlök, pasta med svamp och en hint av gorgonzola och en stor sallad med rucola, spenat, picklad bananchili och tomater. Till efterrätt åt vi tiramisù som vi köpte med oss hem från den italienska delin i Milford.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta plockmat. Grillad majs, burrata med tomat och basilika, foccacia med svarta oliver och rosmarin, bruschetta, ostar och smörstekt zucchini.