Igår tittade jag på Bruce Springsteen & the E Street Band på Ullevi. En magisk upplevelse, såklart, och bara det att de spelade Jungle land och Racing in the streets kan jag leva länge på. Men vet ni vad? Omringad av människor av alla dess slag kan jag konstatera en sak – alla tar bilder på sig själva. Hela. Tiden. Otroligt fascinerande.

Nåväl, det var en ljuvlig kväll. Var det någon av er som var där?

Jag tänkte dela med mig av receptet på midsommartårtan vi åt i helgen. Caroline hade gjort den här finingen och receptet kommer från Coops fina medlemstidning Mer Smak.

Sommartårta med kokos och jordgubbar

12 bitar

75 g smör

200 g riven kokos

2 dl strösocker

3 ägg

0,5 citron, finrivet skal och pressad saft

3 dl vispgrädde

1,5 l jordgubbar

ev florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet. Häll ut smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med en slickepott till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka med en diameter på 22 cm. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna. Vispa grädden. Lägg den ena bottnen på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna. Lägg på den andra bottnen och bred på grädden. Toppa med jordgubbar och pudra eventuellt över lite florsocker. Servera direkt.