Midsommarveckan är snart över och imorgon börjar min sista vecka med jobb innan jag går på fem veckors semester. Oj, vad jag längtar. Vi åker till våra vänner i USA och ska hänga där någon vecka, sen har vi noll planer för resten av semestern. Hurra!

Den här veckan har vi ätit två galet goda sallader, och så har vi såklart haft klassisk midsommarlunch med nypotatis och sill och på kvällen grillade vi. Såhär gick det för oss i matväg tredje veckan i juni:

I måndags åt vi en matig sallad med gröna linser, rostad blomkål, dadlar och tahinidressing, precis som den som Johanna hade med sig till vår senaste MBT. Troligtvis min nya favoritsallad som vi kommer att äta många, många gånger framöver.

I tisdags kom mina två äldsta syskonbarn på besök och när de får bestämma mat blir det tacos. Inte så dumt alls, faktiskt. Speciellt inte om man har i mängder med svarta bönor, jalapeno och guacamole.

I onsdags var jag på AW med vänner från jobbet och vi hamnade på Pigalle. Jag åt ostbricka och drack ett glas cava. Måste säga att jag gillar Pigalle, trots bordell-möter-circus-inredningen. Takterassen är väldigt mysig – perfekt för ett glas en varm sommarkväll.

I torsdags gjorde vi en grönkålssallad med jordgubar, purjolök, getost och bluecheesedressing. Till sallade åt jag en vegetarisk biff  från Anamma och Calle åt fänkålssalami.

I fredags firade vi midsommar med våra vänner ute i Långedrag! Till lunch åt vi det klassiska – nypotatis, västerbotten royal, sill till de andra, gräddfil och gräslök. Till maten hade jag bakat knäckebröd och kavring och till efterrätt hade Caroline gjort en ljuvlig jordgubbstårta. På kvällen grillade vi – någon högrevshistoria till de andra, vegetariska chorizos till mig och den här gröna bön- och ärtsalladen och chimichurri till oss alla.

I lördags beställde vi hämt-pizza (och kollade på film som nästan alla somnade till…) Sällan har en hämtpizza smakat så gott, tror jag.

Idag är det söndag och vi har just ätit filodegspiroger fyllda med svarta bönor och koriander och toppade med sesamfrön. Till pirogerna hade vi en stor grönsallad, en stark salsa och lite gräddfil.