De här vegetariska burgarna med vita bönor, spenat och halloumi bjöd våra vänner på när vi var på middag där senast. Jag har gjort dem några gånger sedan dess och har inte ändrat en enda liten sak från originalreceptet. Chockerande, jag vet.

Vi åt burgarna med klasiska tacotillbehör men de är minst lika goda att lägga på grillen. Receptet kommer från Buffé.

Bön- och spenatburgare med halloumi

2 portioner + matlåda

800 g vita bönor

2 dl fryst, tinad bladspenat

1 tsk anchochilipulver

1 tsk mald spiskummin

1 tsk salt

0,5 dl potatismjöl

75 g halloumi

1 dl solrosfrön, rostade

1 dl finhackad koriander

Krama ur all vätska ur spenaten och mosa bönorna grovt med en gaffel i en bunke. Rör ner spenat, anchochilipulver, spiskummin, salt och potatismjöl. Riv halloumin och blanda ner i smeten tillsammans med solrosfrön och koriander. Forma till lagom stora biffar med oljade händer och stek biffarna i smör, 3-4 minuter på varje sida.