Det var Johanna som en gång hade bakat just det här knäcket till en MBT, och jag blev fast efter första tuggan. Jag tror det är kombinationen av det lite söta från flädersaften och det lite jordiga från rödbetorna som gör att jag verkligen älskar det här knäckebrödet!

För att kavla det extra, extra tunt använde jag en Calle men har du ingen sådan funkar det nästan lika bra med en vanlig kavel och en kruskavel.

Rödbets- och fläderknäcke

5 stora knäckebröd

2 dl outspädd flädersaft

3 rödbetor, kokta och rivna (2 grovrivna, 1 finriven)

12 g jäst

1,5 dl fiberhavregryn, malda

3 dl grahamsmjöl

2,5-3 dl vetemjöl

0,5 dl vatten

sesamfrön till garnering

Rör ut jästen i vattnet och flädersaften. Blanda i rödbetor och mjöl och arbeta ihop till en ganska stum och kladdig deg. Täck över och låt jäsa i ungefär en timme. Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 4-5 bitar och kavla tunt, tunt direkt på baklplåtspapper. Strö över sesamfrö och kavla in med kruskavel. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.