Blomkål är allra bäst i en stuvning eller rå tycker jag, men den här ugnsbakade blomkålen kommer banne mig inte långt bakom. Jag tror det är Tommy Myllymäki som har något liknande recept i en av sina kokböcker och det här är en variant av det.

 

Det finns ingen anledning i denna värld att inte prova det här. Kombinationen blomkål, kapris och citronzest är ljuvlig!

Ugsrostad blomkål med citron och kapris

2 portioner

1 blomkålshuvud

smör, havssalt

0,5 dl kapris

1 citron, finrivet skal

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa blomkålen och ställ den på en bakplåtspappersklädd plåt. Gnid in huvudet med en rejäl klick smör och strö över havssalt. Baka mitt i ugnen i 10 minuter, sänk sedan värmen till 150 grader och baka ytterligare 40 minuter tills blomkålen fått fin färg. Lägg på ett fat och riv över citronzest och strö över kapris.