Den här baklängesmatsedeln fyller antagligen inte så stor funktion för någon annan än mig själv men jag måste säga att det är ganska kul att kunna gå tillbaka och se vad vi egentligen äter i veckorna. De senaste sju dagarna har vi ätit soppa, festat till det med nachos, kokat blomkål och firat fredag med pizza. Såhär gick det för oss andra veckan i juni:

I måndags gick vi till 4-frukt och köpte på oss ett gäng färska jalapenos så till middag gjorde vi nachos som vi toppade med svarta bönor, grovt hackade cashewnötter, sojafärs och riven ost. När plåten kom ut ur ugnen fyllde vi på med gräddfil och färska jalapenos och till det hade vi guacamole och en salsa på finhackad tomat och lök och limezest.

I tisdags åt vi min favoritsoppa med tomat, chiliflakes och aprikoser. Soppan blev väldigt stark så vi toppade den med en klick gräddfil.

I onsdags gjorde jag en stor laddning av mammas ljuvliga blomkålsstuvning som jag åt med kikärts- och quinoabiffar.

I torsdags blev det pastasallad till middag, den vanliga varianten vi brukar göra med purjolök, fetaost, pesto och tomater. Créme fraiche uppblandad med kesella gör den krämig och fin.

I fredags gjorde vi pizza, dock utan baksten för den har vi just nu uppe på landet. Gick bra ändå måste jag säga för degen blev spröd och fin!

I lördags åt vi en variant av en lyxig quiche lorraine (som är det tjusiga namnet på en helt vanlig ost- och skinkpaj) men istället för skinka hade vi i champinjoner och haricot verts. Till pajen hade vi en helt vanlig grönsallad med den godaste vinaigretten jag vet – blanda rapsolja, ungefär 2 msk, med 1 kapsyl vit balsamvinäger, blanda i en riven vitlöksklyfta och dra några varv med pepparkvarnen.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit ugnsrostade grönsaker (sparris! blomkål! morötter!) med broccolibiffar och en örtbea.