Vi kom hem från landet tidigare idag och till middag åt vi snabb-mat deluxe pga jätteosugen på att laga mat. Nachos går alltid hem hos oss eftersom vi allt som oftast har ingredienser hemma. Förutom att det funkar som snabbmat tycker jag nachos är grymt när man får vänner över på besök – ställ fram hela plåten så får alla plocka lite som de vill.

Om ni har färska jalapenos – ha i åtanke att de kan vara typ hur starka som helst. Jag tog det säkra före det osäkra och tog bort kärnorna (under rinnande vatten).

Nachos, en enkel skiss
Sätt ugnen på 200°. Fritera ett gäng majstortillas (eller köp färdiga). Stek lite sojafärs och krydda upp med tacokrydda. Bred ut tortillachipsen på en bakplåtspappersklädd plåt och häll över sojafärsen. Toppa med svarta bönor och riven ost, gärna en smakrik variant. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter tills osten smält och fått fin färg. Ta ut och strössla över crème fraiche, jalapenos och finhackad rödlök. Servera med guacamole och salsa.