Efter den här veckans fantastiska väder längtar jag ännu lite mer efter lediga dagar, sena middagar ute på trädäcket och häng hos mina föräldrar nere i Skåne. Snart så. I matväg har det i sedvanlig ordning mest varit det gamla vanliga, men lite nytt har vi hunnit prova! Såhär gick det för oss första veckan i juni (vart tusan tog tiden vägen?!):

I måndags åt vi middag hemma hos min bror med familj eftersom mina föräldrar var på besök. Vi grillade majskolvar, paprika, sparris och lök, och till det hade vi tzatziki och en stor grönsallad.

I tisdags köpte vi med oss både hommous och fattoush från stället som ligger precis här nedanför och det var precis lika gott som alltid.

I onsdags gjorde jag Bibbis broccoligratäng (japp, igen…), den här gången med extra mycket färsk timjan. Tomaterna blandade jag ner i en tomat- och löksallad istället för att ha dem i gratängen.

I torsdags skulle vi haft picknick utomhus men pga något ostadigt väder blev det istället picknick på golvet hemma hos våra vänner. Sara hade fixar überfina wraps som hon fyllt med hommous, sallad, grillad paprika, halloumi (och salami till de andra). Till efterrätt åt vi vattenmelon.

I fredags gjorde fredags-PIZZAN comeback! Heja! Som vanligt toppade vi med tomatsås, riven ost, kronärtskocka, inlagd paprika, oliver och jalapenos och till pizzan hade vi sommarvitkålssallad.

I lördags kom min bror med familj upp och hälsade på och vi tog tillvara på det fina vädret och grillade. Jag gjorde en stor sallad med grönsa linser, babyspenat och kronärtskocka och till den hade vi tzatziki, vegetariska biffar på vita bönor, fläskkarré, en herrans massa majs och svamp och halloumi. Till efterrätt åt vi jordgubbar med gräddmjölk och socker. Det blir inte så mycket mer sommar än så, tror jag.

Idag är det söndag och alldeles strax ska vi tända grillen. Till middag ska vi äta orientaliska tunnbröd som vi för första gången ska lägga på grillen och som vi sedan ska fylla med quinoabiffar, tomatsallad och en kall sås med yoghurt och sambal oelek. Men först – drink och parmesanchips på trädäcket. Idag ska vi prova en melon- och gurkcooler med mynta och bubbel som ser helt galet god ut. Återkommer med recept!