Sitter i soffan, nyss hemkommen från träningen och skålen med yoghurt som jag just tänkte sätta i mig känns inte riktigt lika lockande som de här kladdiga chokladkakorna som Bibbi bakade när vi var på landet för några helger sedan. Sweet mother of holy Jezus, vad goda!

Det blir en hel långpanna av den här kakan så frys in ett gäng och ha på lut när du får besök (eller när kaksuget slår till).

Bibbis kladdiga kakor

1 plåt

6 dl socker

4 ägg

3 dl vetemjöl

180 g smält smör

8 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

1 påse riven kokos

1 dl sirap

75 g smält smör

2 dl socker

1,5 dl grädde

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop socker och ägg till en fluffig smet. Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och smält smör och blanda ordentligt. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter och blanda under tiden ihop kokos, sirap, smör, socker och grädde i en kastrull och låt sjuda i ungefär 5 minuter. Ta ut kakan, bred på toppingen och sätt sedan in kakan i ugnen igen och grädda tills den har fått fin färg. Skär i lagom stora bitar.