Den här veckan har varit himla bra, måste jag säga. Vi har avslutat den på landet och åt mors dags-middag tillsammans med Bibbi innan vi åkte tillbaka till stan igen. Nu har vi nyss kommit hem och jag ska snart bädda ner mig på soffan och titta på några avsnitt av Murphy Brown. I matväg har inspirationen varit sådär, men trots det fick vi ihop några riktigt fina middagar den här veckan. Såhär gick det för oss sista veckan i maj:

I måndags gjorde vi en stor laddning linssoppa som vi toppade med färsk koriander och (alldeles nykokta) svarta bönor. Den här soppan är nästan ännu godare dagen efter när de har fått stå till sig lite så jag kan varmt rekommendera att göra en extra stor sats och ta med i matlådan.

I tisdags träffade jag mina vänner och gick till Storans uteservering för middag och ett glas vin. Jag slog till på en stor grönsallad med grillad avokado, halloumi och örtolja och till den beställde jag sötpotatispommes (älsk på det!) och chilimajonnäs.

I onsdags blev det snabb middag i form av två stekta ägg, svarta bönor, jalapenos, en klick gräddfil, salsa verde och riven ost. Den bästa snabbmaten jag vet, utan tvekan.

I torsdags orkade vi inte laga mat så vi gick till stället här nedanför och köpte med oss hommous, fattoush och mhmara och allt var som vanligt så gott att man knappt vet vart man ska ta vägen.

I fredags åkte vi till landet och eftersom vi glömt att förbereda pizzadeg fick vi skippa pizzfredagen och istället äta risoni med getost och gremolata. Inte fy skam det heller, faktiskt. Till risonin hade vi stekta rotselleriskivor, sojabiff och parmaskinka.

I lördags gjorde vi något jag vill äta väldigt, väldigt snart igen – fänkålsgratäng med bland annat vitt vin och timjan som vi åt med vegetarisk biff/fläskfilé. Till förrätt hade Bibbi dessutom gjort sparris med parmesancrumble och till efterrätt hade hon bakat en rabarberkaka med kardemummamaräng som var det godaste jag har ätit i rabarberväg.

Idag åt vi mors dags-middag med Bibbi innan vi åkte hem – nypotatis, smörstekta selleriskivor, vegetariska biffar/oxfilé, örtbea och en spenatsallad med oliver och fetaost. Till efterrätt mumsade vi i oss pralinerna från Kanolds som jag fick i mors dags-present i morse.