Den här helgen har vi varit i Skåne för att (bland annat) fira pappa som fyllde år i mitten av mars. I matväg har vi provat en ny sallad med broccoli och ädelost, och jag har bjudit kontoret på högst avancerade chokladbollar (hey, det är tanken som räknas…) för att fira in helgen. Såhär gick det för oss tredje veckan i maj:

I måndags köpte Calle med sig ett färskt vitkålshuvud hem så till middag åt vi en stor laddning vitkålssallad som vi åt tillsammans med Anammas vegobullar och en kall sås på yoghurt och chilisås.

I tisdags blev det min andra hang-up just nu (förutom vitkål och kikärter) – broccoli som jag skivade tunt och blandade med tunt skivad purjolök, tomater och en mjuk ädelost som jag vispade med yoghurt. Till den krämiga broccolisalladen hade vi morots- och jordnötsbiffar.

I onsdags var Calle borta så jag gjorde huevos rancheros, som alltid med svarta bönor (som jag kokar upp med en skvätt vatten och salt och sedan reder av med lite mjöl och vatten) till.

I torsdags kom vår kompis Viktor hem till oss på middag och vi bjöd på köttbullar (vegobullar till mig) med brunsås, blomkålspuré (första gången jag gjorde det – true story) och pressgurka.

I fredags var vi på middag hos Magnus och Sara! Vi åt tacos-ish och jag fick vegetariska biffar med bland annat vita bönor, spenat och solroskärnor att fylla mina skal med. Hurra, vad gott! Återkommer med recept på de där biffarna snarast.

I lördags hade vi ett väldigt försenat kalas för min pappa som har fyllt 70 år. Vi samlades hela familjen i Laröd och festade till det med en stor grillbuffé. Grönsaker, halloumi, kalla såser, pico de gallo, vitlökssmör, flankstek, pommes frites och gud vet allt. Till efterrätt hade min syster gjort en übergod vit chokladmousse med kesella, grädde och färska hallon.

Idag är det söndag och vi kom just hem från Skåne. Till middag blev det Bibbis broccoligratäng som vi åt med en tomat- och löksallad.