Jag gillar gratänger av alla dess slag, men broccoligratäng är helt klart den bästa. Vanligtvis gör jag en helt vanlig variant med ägg och grädde i stanningen men förra veckan bjöd Bibbi på den här godbiten som hade bland annat lätt-créme fraiche och kvarg i smeten.

Vi åt resterna till lunch dagen efter och gratängen var precis lika god då så den här ska jag göra snarast och ha med mig i matlådan.

Broccoligratäng med ost och småtomater
2 portioner + matlåda

125 g körsbärstomater
3 ägg
250 g kesella
2 dl lätt crème fraiche
4 dl riven, lagrad ost
0,5 msk hackad timjan
1 tsk salt, nymald svartpeppar
250 g lättkokta broccolibuketter

Sätt ugnen på 175 grader. Dela tomaterna. Vispa ihop ägg, kvarg, crème fraiche, ost, timjan, salt och peppar. Häll smeten i en ugnssäker form och fördela tomaterna och broccolin i formen. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 25 minuter tills grantängen har fått fin färg.