Den här veckan har varit himla fin. Varma vårkvällar, öl i parken, Lisebergsbesök och en helg på landet tillsammans med Calles mamma. I matväg har det inte varit några överraskningar direkt, men några favoriter i repris däremot. Såhär gick det för oss andra veckan i maj:

I måndags åt vi en broccolipaj som vi toppade med ädelost och lagrad riven ost. Till pajen hade vi en stor sallad dressad med vinaigrette.

I tisdags gjorde vi burritos! Den här gången fyllde vi dem med svarta bönor, pico de gallopicklad rödkål, gräddfil och riven cheddarost. Och så lite koriander på toppen, såklart.

I onsdags kom Bibbi över på middag och vi bjöd på endiver i tomatsås och till dem hade vi morots- och jordnötsbiffar. Har du inte provat endiver innan är det här en bra prova-på-rätt för när de kokas i tomatsås smakar de inte riktigt lika beskt som de brukar göra.

I torsdags var det snabbmiddag hemma innan vi gick på Liseberg tillsammans med mina syskonbarn. Vi gjorde snabbmat deluxe – blandade ihop en tomat- och mozzarellasallad med basilika, olivolja, salt och nymald svartpeppar. De andra hade fylld pasta till salladen och jag hade kikärtor som jag snabbmarinerade i olivollja och citronzest. 

I fredags åkte vi till landet och till middag bjöd Bibbi på den godaste broccoligratängen jag någonsin ätit. Istället för att göra gratängen med en vanlig äggstanning var det crème fraiche, kvarg, ägg och riven ost i vilket gjorde att den smakade SÅ mycket och så gott.

I lördags åt vi fredagspizza! Behöver väl knappast presentera den närmre för precis som alltid hade vi på tomatås, kronärtskocka, paprika, ananas, svamp, lök, chili och ost. Till pizzan gjorde jag en pizzasallad.

Idag är det söndag och vi kom hem för en liten stund sedan. Pga jättesen middag smet jag inom stället här nedanför och köpte med mig hommous och en stor portion fattoush. Ljuvligt!