Vilket avslut på den här veckan, alltså. Högsommarvärme, långhelg (nåja, för vissa i familjen i alla fall – jag har jobbat som vanligt…) och en massa fix i trädgården. Ljuvligt! I matväg har vi ätit det här:

I måndags åt vi en sallad med rostad blomkål, pesto, machésallad och tomater. Till den hade vi morots- och jordnötsbiffar och några kikärtor som jag snabbmarinerat i olivolja och citronsaft.

I tisdags gjorde vi det enkelt för oss och åt pasta med tomatsås och Anammas vegobullar. Två tummar upp för de där vegobullarna för övrigt, bra att ha på lut i frysen när man inte orkar göra egna.

I onsdags var jag på AW med jobbet och vi åt middag på en turkisk restaurang i närheten. Jag beställde in en vegetarisk mezetallrik med bland annat böngryta, baba ganoush och filodegspiroger som var helt ok men inte så mycket mer än så.

I torsdags festade vi till det med tvårätters. Till förrätt åt vi vit sparris med citronhollandaise och till varmrätt blev det kött till de andra, sojaburgare till mig och ugnsrostade rotfrukter och vitlökssmör till det.

I fredags grillade vi! De andra åt fiskspett och jag gjorde elotesmarinerade kikärtor (som vanligt med lite olivolja, citronsaft och citronzest) och sojaburgare.

I lördags grillade vi tofu- och kikärtsburgare som vi åt med alla möjliga tillbehör och potatispommes och sötpotatispommes. Till efterrätt gjorde Bibbi en knäckig rabarberpaj som vi åt med lättvispad grädde.

Idag är det söndag och vi har just ätit middag utomhus på trädäcket. Hurra! Vad glad man kan bli av lite sol. Idag har vi ätit en linssallad med citron, dill, rädisor och vårlök. Till den hade vi en enkel västerbottenkräm och till efterrätt åt vi resterna av rabarberpajen som vi gjorde igår.