Imorgon fyller jag år och jag funderar som bäst på vad vi ska bjuda på för middag imorgon. Pizza, plockmat, något mexikanskt… gaaah. Jag har ingen aning. Vi ska ut och dricka drinkar direkt efter jobbet och kommer antagligen vara hungriga som vargar när vi kommer hem så det får vara något enkelt. Nåväl, får återkomma i frågan.

Idag har vi ätit något jag aldrig har gjort innan – en svampbuljong med färsk pasta, grönsaker och ägg. Otroligt gott! Receptet hittade jag i  Allt om Mat.

Svampbuljong med tortellini och ägg
2 portioner + ev matlåda

1 gul lök, tärnad
1 morot, tärnad
100 g skogschampinjoner, skivade
färsk timjan, några kvistar
1 msk olivolja
1 svampbuljongtärning
1 l vatten
0,5 dl calvados
2 ägg
100 g spetskål
50 g rädisor
50 g skogschampinjoner
200 g färsk tortellini, svampfylld
havssalt på toppen

Stek löken, moroten och svampen tillsammans med timjan i en gryta i några minuter. Sätt på locket och låt fräsa i några minuter till. Rör om då och då. Tillsätt vattnet och låt småkoka i ungefär 30 minuter. Sila buljongen genom en finmaskig sil och pressa ur all vätska. Smaka av med calvados och salt. Mjukkoka äggen, skala och halvera. Finstrimla kålen, skiva rädisorna och resten av svampen. Fördela kålen i botten på varje skål. Koka tortellinin i svampbuljongen. Ta upp tortellinin med hålslev och fördela i skålarna. Häll på buljongen och garnera med rädisor, svamp, ägghalvor, timjan och flingsalt. Servera direkt.