Vi kom nyss hem från Skåne och har passerat snö, hagel, regn och solsken på väg upp. Vad hände där? Nåväl, helgen har varit fin! I matväg avslutades just den här matveckan med huevos rancheros, men förutom det har vi ätit bland annat blomkålsstuvning och vegetariska hamburgare. Såhär såg det ut för oss i veckan som passerat:

I måndags åt vi blomkålsstuvning, som alltid med lättkokt blomkål (tuggmotstånd ska det vara) och massor med ost i stuvningen. Till blomkålsstuvningen åt jag några quinoa- och kikärtsbiffar.

I tisdags gjorde vi paprikor som vi fyllde med en tomatsås med röda linser. På toppen hade vi riven lagrad cheddarost och till paprikorna åt vi en enkel sallad med tunt skivad svamp.

I onsdags var vi på middag hos Magnus oh Sara och de bjöd på svamppaj och till pajen hade vi grön sparris med pinjenötter och citronzest och en sallad med tomat och fetaost.

I torsdags åt vi burritos! Den här gången fyllde vi tortillasen med paprika och lök som vi stekte i smör på låg värme i tjugo minuter, guacamole, riven ost, svarta bönor och gräddfil.

I fredags kom vi till Skåne lagom till middagen och Minna och Manne bjöd på vegetariska hamburgare som vi åt med ugsnrostad potatis och en helt sjukt god sås med gräddfil, majonnäs, smörgåsgurka och chilisås (eller möjligtvis ketchup). Tror jag åt typ 5 dl sås helt själv.

I lördags inspirerades vi av Tommy Myllymäki och fyllde tunna rotselleriskivor som vi sedan rullade ihop till små cannelonirör. I cannelonisarna hade jag en röra på gröna linser, kronärtskocka, svamp, lök och helt bovete. Återkommer med recept för det var otroligt gott! Till rotsellerin hade vi potatismos och svampsås.

Idag är det söndag och vi har just ätit huevos rancheros, komplett med svarta bönor, löst stekta ägg och en himla massa guacamole.