Den här veckan har det varit fullt upp. Två dagar i Stockholm, förberedelser inför jobbfrukosten i fredags och inte så mycket tid över för matlagning (eller något annat för den delen…). Bäst den här veckan då? Tomatsoppan med kokosmjölk och rostade kikärter som vi åt i torsdags. Såhär gick det för oss resten av veckan:

I måndags gjorde vi ett kylskåpsrens och slängde ihop en ugnsomelett med broccoli, svamp och lagrad cheddarost. Till den hade vi ett stort lass guacamole och några skvätt tabasco.

I tisdags åkte jag mot Stockholm för två dagars utbildning och på kvällen åt jag middag med två kollegor. Vi gick till en italiensk restaurang på Kungsholmen och på grund av pyttigt utbud av vegetarisk mat fick det bli en pizza med tomat, mozzarella och basilika. Inte så tokigt, faktiskt.

I onsdags åt jag middag på tåget ner hem från Stockholm. Jag köpte med mig en wrap som var fylld med helt bovete, picklade rödbetor, fänkål, fårostcrème, groddar och spenat. Till den fick man en kall sås med citron och en träskgrön smoothie.

I torsdags skulle Calle bort så middag åt jag tillsammans med min kollega tillika partner in crime Christina. Vi gjorde en tomatsoppa med kokosmjölk och rostade kikärter som vi toppade med mozzarella.

I fredags blev det pizza – är det fredag så är det… Pizzan toppade vi som vanligt med kronärtskocka, rostad paprika, champinjoner, mozzarella, ananas och lök. Och massor med ost, såklart!

I lördags gjorde vi en rotfruktspytt med dijonsenap och dragon och till den gjorde jag kikärts- och quinoabiffar. Till efterrätt åt vi chokladdoppade jordgubbar.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit en paj med zucchini, rödlök, svamp, babyspenat och soltorkade tomater. I pajskalet var det quinoa och fyllningen toppade vi med lagrad cheddarost. Till pajen åt vi en enkel tomat- & rödlökssallad.