Hej från Stockholm! Jag är på utbildning med jobbet och njuter av att spatsera omkring i det enorma funkishus som inhyser vårt huvudkontor. En del av huset är bevarat i original (!!!) och idag hade vi möte i det som innan var LM Ericssonfabrikens främsta styrelserum. Rena drömmen för en funkisfanatiker som jag, som ni säkert förstår…

Nåväl, nog med funkis och vidare till den här minestronesoppan som vi åt för ett tag sedan. Jag har inte gjort minestrone sedan… typ aldrig, men den här soppan blev så himla god att jag måste göra det snart igen. Receptet är Jamie Olivers och inspirationen hittade vi i ett av hans program när han reser runt i Italien.

Minestronesoppa
2 portioner + matlåda

2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 små gula lökar, finhackade
2 dl selleri, tärnad
4 dl morötter, tärnade
1 stor zucchini, tärnad
5 dl grönsaksbuljong
5 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 dl rött vin
1 burk stora vita bönor
2 dl risonipasta
färsk basilika
riven parmesanost

Värm olivolja i en stor gryta och stek lök och vitlök i några minuter på medelvärme. Tillsätt sellerin och morötterna och stek på i några minuter till. Tillsätt grönsaksbuljongen, vatten och krossade tomater och låt koka upp och rör runt hela tiden. Tillsätt vinet, sänk värmen och tillsätt bönor och zucchini och smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 30-40 minuter ( – ju längre desto bättre…) Koka upp pastan i en annan kastrull och ställ sedan åt sidan. Lägg en slev pasta i en djup skål, häll på soppa och toppa med färsk basilika och riven parmesanost.