Den här veckan har inte bjudit på några direkta överraskningar i matväg men vi har gjort risotto för första gången sedan typ 2007 (hej skadad får-alltid-svamprisotto-på-krogen-vegetarian) och jag har dessutom varit på AW med mina kollegor. Såhär gick det för oss första veckan i april:

I måndags gjorde vi (fredags-) pizza eftersom det var det roligaste kylskåps- och frysrenset som vi kunde komma på. Det där med att ha pizzadeg i frysen, alltså. Genialt.

I tisdags stekte jag ett gäng kikärts- och quinoabiffar och de åt vi tillsammans med en enkel pasta med broccoli, bondbönor och lök.

I onsdags stekte Calle raggmunkar som vi som vanligt åt med rårörda lingon och ett stort glas kallt mjölk.

I torsdags var jag och Pernilla ute och åt middag på Levantine i Vasastan. Jag slog till på en löksoppa och ostbricka och Pee åt chèvre chaud till varmrätt och profiteroles till efterrätt. Gott!

I fredags var jag på AW med jobbet och vi åt burgare (min vegetariska var inte mycket att hurra för, dessvärre) och drack öl på ett ställe här i närheten. Kvällen avslutade vi på Rubys rooftopbar.

I lördags hade vi Idre-reunion och vi bjöd på svamprisottoquinoabiffar (kallskuret till köttätarna) och en stor sallad. Till efterrätt åt vi jordgubbar (jaja, jag vet, jag kunde inte låta bli…) som vi doppade i mörk choklad.

Idag är det söndag och till middag ska vi äta en ljummen sallad med belugalinser, ugnsrostade rotfrukter, fetaost, syrad rödlök och hasselnötter. Till salladen ska vi ha en kall citronsås.