Igår åt vi lunch på landet innan vi packade ihop oss och åkte in mot stan igen. Jag slängde ihop ett gäng filodegspiroger som jag fyllde med diverse kylskåpsrens. I Calles och Bibbis blev det överbliven tacofärs och lite västerbottensost och i mina blev det klassikern svarta bönor, gul lök, tomatpuré och färsk koriander. Och ost på toppen, såklart.

Nästa gång ska jag prova att fylla några med fetaost och valnötter, det hade min kompis Caroline gjort när vi var där på middag för några veckor sedan och det var himmelskt gott.

Filodegspiroger

Sätt ugnen på 200 grader. Fyll med vad som helst (men ost är alltid gott…) och vik ihop till trianglar efter den här eminenta beskrivningen. Pensla med uppvispat ägg och sesamfrö och grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter beroende på storlek. Servera direkt tillsammans med salsa, guacamole och kanske en enkel sallad.