Glad påsk! Vi har (haft) några riktigt fina dagar på landet. Ätit massor med god mat, gått Svanesund runt och ätit långa frukostar. Underbart. I matväg har det funnits några riktiga pärlor, som till exempel pajen med kronärtskocka, spenat och västerbottensost som vi bland annat hade på påskbordet i fredags. Såhär gick det för oss sista veckan i mars:

I måndags gjorde vi en marockansk gryta med bland annat kikärter, lök, zucchini, habanero och morötter. På toppen hade vi yoghurt och färsk koriander och till grytan åt vi hommous och bröd.

I tisdags kom Magnus, Sara och Julia över på middag och vi bjöd på enklast möjligast: kikärts- & quinoabiffar, en stor sallad och två olika dressingar till det – en med vispad gorgonzola och crème fraiche och en med gräddfil och stark habanerosås. Till efterrätt drack vi te och åt några bitar mörk choklad med hallonsmak.

I onsdags åt vi något slags mexi-hopkok till middag. I frysen hittade vi majstortillas som vi gjorde tortillachips av och till det stekte vi ägg och kokade ihop några svarta bönor. Till det hela hade vi guacamole, riven cheddarost och picklad rödkål.

I torsdags åkte vi till landet och till middag bjöd Bibbi på ugnsrostade rotfrukter, lamm/vegetariska biffar och vitlökssmör. Till efterrätt åt vi en smördegsinbakad chokladkaka med mandelmassa och grovt hackad mandel som var så god men som icke fastnade på bild, dessvärre. Får göra den snart igen och återkomma med receptet.

I fredags hade vi påskmiddag! Deviled eggs, paj med kronärtskocka, spenat och västerbottensost, västerbotten royal med finhackad rödlök och tångrom, surdegsknäcke från Gunnebo och såklart Jansson och mormors senapssill till de andra. Till det? Snaps, såklart. Och en hel del snapsvisor. Till efterrätt åt vi Hirams glömda maräng som jag toppade med en löjligt god passionsfruktscurd.

I lördags var det väldigt mycket dagen efter dagen före. Till middag åt vi rester av pajen och till pajen gjorde jag några ugnsbakade champinjoner som jag fyllde med gräslök, gorgonzla och västerbottensost.

Idag är det söndag och vi är kvar på landet tills imorgon. Underbart. Just nu ligger Calle och Clara och gubbsover på soffan och jag har precis handlat till kvällens middag. Ikväll blir det TACOS, eller någon slags taco-variant i alla fall. Jag ska ge mig på att göra årets godaste guacamole, och så blir det nog lite picklad rödlök på ett eller annat sätt.