Jag kan redan nu förvarna om att den här baklängesmatsedeln inte är den mest spännande pga evig magsjuka. Nåväl, vi gör ett försök till sammanfattning ändå – såhär gick det för oss andra veckan i mars:

I måndags var det sjukstuga och till middag åt jag en nybakad bagel som jag fyllde med cream cheese, mango chutney, grönsaker och picklad chili. Perfekt middag när matlusten är lite sisådär.

I tisdags åt vi pasta bolognese som vi åt med rårivna morötter, gräddfil och finhackad rödlök på toppen.

I onsdags åt jag rostad macka och nyponsoppa. Say no more.

I torsdags fanns det åter igen hopp om livet och vi festade till det med våfflor. De toppade vi med gräddfil, finhackad rödlök och riven cheddarost. Matvåfflor, alltså. Genialiskt.

I fredags åkte vi till Caroline och Fredrik och till middag åt vi Biff Rydberg, eller i mitt fall snarare Morot- och svamp Rydberg. Till den hade vi en enkel dijoncrème på crème fraiche, dijonsenap och svartpeppar.

I lördags var det kalas för Ville och det bjöds på så mycket godsaker att jag höll på att svimma. Filodegspajer med fetaost, grönkålspaj, sallad med morot och vitkål, surdegsbröd unt so weiter. Till efterrätt åt vi Morran-tårta som födelsedagsbarnet hade beställt.

Idag är det söndag och till middag åt vi kikärts- och quinoabiffar. Till biffarna hade vi råkostsallad och Calles übergoda aioli.