Den här måndagen, alltså. Två av tre i den här familjen är sjuka och en (läs: jag) vabbar och försöker få i resterande familjemedlemmar lite mat. Nåväl, vi snabbspolar förbi eländet och snackar fruktsallad istället. Jag får nämligen omedelbara barndomsvibbar när jag hör blotta ordet för det var inte helt ovanligt att jag åt det här när jag var yngre och ville festa till det lite när jag kom hem från skolan och skulle kolla på ett avsnitt av Sunset Beach eller möjligtvis Beverly Hills.

I den här varianten som vi åt i helgen hade vi blodgrape och den beska grapen bryter av fint mot den lite söt-syrliga kesellan med vit choklad. En efterrätt right up my alley!

Fruktsallad med vit chokladkesella

2 portioner

1 blodgrape, skalad och filead

1 äpple, fintärnat

2 passionsfrukter, urgröpta

1 gul kiwi, fintärnad

1 dl pressad apelsinjuice

1 dl kesella

vit choklad, några rutor

Smält den vita chokladen över vattenblad (eller i mikro) och blanda med kesellan. Ställ svalt och blanda sedan ingredienserna till fruktsalladen. Lägg upp i skålar och toppa med vit chokladkesellan.