Jag älskar de dagar middagen blir sådär god att man tänker att man inte vill äta något annat än just det här de kommande veckorna. Just så var det idag. Vi gjorde ett gäng orientaliska tunnbröd som vi fyllde med morots- och jordnötsbiffar, tomat- och löksallad, harissayoghurt och lite grönsaker. Herregud, vad gott det blev! Två tummar upp från oss båda.

Receptet på tunnbröden hittade jag hos Zeinas Kitchen (återkommer med recept på det!) men vill man inte göra egna går det ju lika bra med libabröd eller kanske pitabröd.

Tunnbrödswraps med grönsaker

2 portioner

1 sats jordnöts- och morotsbiffar

4 stora tomater

1 rödlök

olivolja, vitvinsvinäger, havssalt, nymald svartpeppar

1 dl matyoghurt

harissa efter smak

tunt skivad gurka, några salladsblad

tunnbröd, libabrod eller pitabröd

Gör biffarna och ställ åt sidan. Dela tomaterna i mindre bitar, skiva löken tunt och lägg allt i en skål. Skvätt över lite vitvinsvinäger, ringla över olivolja och toppa med havssalt och svartpeppar. Blanda yoghurt och harissa och smaka av allt eftersom. Bred ut lite harissadressing på ett tunnbröd, toppa med grönsaker och biffar. Ät på direkten.