Äta måste man, även om livet känns mindre roligt. Vi har gjort det bästa av den här veckan, även om matlusten kanske inte har varit på topp alltid, och det här fick vi ihop sista veckan i februari:

I måndags gjorde jag en gammal klassiker i det här hemmet – wraps med smulad fetaost, valnötter, soltorkade tomater och massor av grönsaker. Perfekt när man är akut hungrig efter jobbet för det tar inte många minuter att slänga ihop den här rätten.

I tisdags grävde vi i kylskåpet och slängde ihop ett gäng pannkakor som vi fyllde med avokadokräm, finhackad rödlök och lite riven, lagrad ost.

I onsdags orkade vi inte laga mat så vi dök ner till stället på hörnet och köpte med oss varsin falafel hem.

I torsdags gjorde vi en pasta puttanesca som vi åt med kikärts- och quinoabiffar och stekt fänkål. De där biffarna är perfekta att göra en stor laddning av och frysa in!

I fredags gjorde vi pizza, precis som vi brukar på fredagar. Den här gången gjorde jag en texmex-variant med chili, salsa, inlagda jalapenos och pyttelite tacokrydda på toppen. En riktig höjdare!

I lördags blev vi bjudna på middag hos Magnus och Sara och de hade lagat till en ljuvlig indisk gryta med aubergine, svarta bönor och mandel. Till den hade vi naanbröd, mango chutney och matyoghurt. Till efterrätt åt vi den här übergoda moussen på vit choklad och kesella.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit något jag älskar – minestronesoppa. I vår variant hade vi bland annat selleri, morot, zucchini, risonipasta och stora vita bönor. Toppade gjorde vi med timjan och riven parmesan (och Calle hade också i lite bacon).