Tack för alla fina ord och hälsningar de senaste dagarna, hörni. Det värmer, ska ni veta! Idag mötte Calle och Clara upp mig efter jobbet för en drink på Danilo innan vi  promenerade hem för att göra fredagspizza. Den här veckan har varit så upp och ner i matväg att det var skönt med lite ordning och reda i matschemat igen.

Snart ska vi kolla på film här men först tänkte jag ge er receptet på de smala pommesarna som vi åt förra helgen. I USA kallas de här små godingarna för shoestring fries och i min bok är de ungefär trehundra gånger godare än den vanliga varianten.

Shoestring fries

4 portioner

3 bakpotatisar

olja att fritera i

salt

Skala potatisen och skiva tunt på en mandolin eller med en kniv. Skär i tunna, tunna skivor. Lägg strimlorna i kallt vatten, häll sedan av (alternativt skölj i ett durkslag!) och torka ordentligt med en kökshandduk. Värm oljan till 180°. Fritera potatisen i omgångar och lägg på hushållspapper så att de rinner av. Salta ordentligt och ät på direkten.