Idag finns det både en framlängesmatsedel och en baklängesmatsedel från Matrepubliken – den första hittar ni hos Sara, och den andra hittar ni som vanligt här. Den här veckan har vi ätit både lyckade och misslyckade grejer och jag har kommit på att det där med jordnötssås, det är nog inte min grej. Såhär gick det för oss tredje veckan i februari:

I måndags åt vi tzayspett med svart ris och jordnötssås och tzayspetten var väldigt goda men såsen, alltså… nja, den blev sådär om jag ska vara helt ärlig. Har någon av er ett idiotsäkert recept på jordnötssås? Vänligen skicka det till mig i så fall! Tar tacksamt emot tips.

I tisdags var Calle på after work så jag festade till det huevos rancheros som jag åt med en stor laddning guacamole och inlagda jalapenos.

I onsdags var jag på Smörgåsbaren tillsammans med några vänner och jag slog till på en svamptoast modell deluxe med västerbottensost, picklad rödlök och inlagd gurka. Fint litet ställe, den där Smörgåsbaren, rekommenderas varmt!

I torsdags åt vi pizza! Inte någon hemmagjord variant dock utan det näst-bästa: Coops frysta färdigpizza med tomat, pesto och mozzarella. Till pizzan hade vi vitkålssallad som jag kryddade med mycket svartpeppar, salt, en gnutta socker och lite persillade.

I fredags åkte vi till landet och med oss upp hade vi mat som vi hade förberett dagen innan. De andra åt carne asada, någon flankstekshistoria som marinerats över natten, och jag åt pulled oumph. Det hela åt vi med hemmagjorda tortillabröd, picklad rödkål, guacamole, svarta bönor, salsa och riven ost.

I lördags gick vi all in och gjorde Flippin’ hamburgare. Jag provade ett nytt recept på svarta bönburgare som var väldigt goda! Briochebröden hade vi bakat och tagit med oss upp och till burgarna åt vi saltgurka, chilimajonnäs och shoestring fries. Till efterrätt drack vi jordgubbsmilkshake.

Idag är det söndag och till middag blev det snabbast möjligast – texmexsallad. Anammas vegofärs kryddad med massor av tacokrydda och adobo, toppad med de sedvanliga tillbehören: avokado, salsa, gräddfil, grönsaker, chili och riven ost.