Den här intensiva veckan har avslutats med en löjligt fin helg hemma hos mina föräldrar och för en gångs skull var alla tre syskon med respektive, barn, hundar och gud vet vad hemma samtidigt. Igår kväll efter middagen tittade vi på gamla inspelningar från våra resor och dessutom skymtade även morfar, farfar och farmor förbi i rutan. Underbara minnen. I matväg har vi ätit allt från raggmunkar till pappas episka svampsås – såhär gick det för oss andra veckan i februari:

I måndags blev det frukost till middag. Nästan i alla fall för till middag gjorde vi huevos rancheros med svarta bönor, gräddfil och ett gäng inlagda jalapenos vid sidan.

I tisdags stekte Calle raggmunkar, till min stora lycka. Rårörda lingon och rivna morötter med pressad citron till det så är man i hamn.

I onsdags blev det comfort food på hög nivå – dinkelpasta med sojafärssås. Såsen gjorde jag med en skvätt rödvin, en klick crème fraiche och rikligt med tomatpuré, bland annat. En klick gräddfil med finhackad lök till är ett måste. Och parmesanost och rivna morötter.

I torsdags gjorde vi burritos som vi fyllde med svart ris, stekt lök, svarta bönor, picklad rödkål, guacamole och riven ost. Matlådan dagen efter var episk, kan jag meddela. Episk.

I fredags bjöd mina föräldrar på wok! I min vegetariska variant var det bland annat sojamarinerad tofu, morötter, lök, svamp och nudlar.

I lördags festade vi till det eftersom hela familjen var hemma så till middag blev det hasselbackspotatis, pappas svampsås, tomat- och löksallad och vegbiffar (till mig) och någon fläskfiléhistoria till de andra.

Idag är det söndag och vi kom hem från Skåne för ett litet tag sedan. Till middag blev det en riktig gammal klassiker – Marcus Aujalays risoni med getost och gremolata. Till den åt vi stekta rotselleriskivor.