I helgen var vi på landet för första gången på ett bra tag. Kylskåpet ekade tomt och vi köpte bara med oss precis det vi behövde för två middagar så när vi skulle göra lunch i söndags blev det enligt klassiskt man-tager-vad-man-haver-manér vilket resulterade i den här tomat- och mozzarellasalladen dressad med en pesto.

Till salladen åt vi resterna av morots- och jordnötsbiffarna som vi åt kvällen innan. (Vaddå, tycker du att de där biffarna är lite för välstekta? Förstår inte vad du talar om…)

Restpestosallad

Tärna två tomater och blanda med en mozzarellaboll, delad i mindre bitar. Mixa de nötter du har hemma (jag använde solrosfrön och jordnötter) med olivolja, parmesan, något grönt (persilja, basilika, rucola…), lite citronzest och vitlök. Mixa ordentligt med en stavmixer och häll peston på tomaterna och mozzarellan. Smaka av med havssalt och nymald svartpeppar och blanda ordentligt. Ät direkt.