Den här veckan har varit riktigt bra i middags-väg! Åh, den där fänkålen med tomatsås och gremolata som vi åt igår var episk och ska lagas snart igen. Såhär gick det för oss första veckan i februari:

I måndags åt vi daal, en ständigt återkommande favorit i det här hemmet. Daalen åt vi med svart ris och picklade citroner.

I tisdags åt vi Jamie Olivers löjligt goda och ack så enkla roquefortsallad. Till salladen åt jag linsbiffar och Calle  bacon.

I onsdags fick Calle akut sug efter falafel från stället här nedanför så när han gick ner för att hämta den slängde jag ihop en omelett med paprika, lök och lagrad cheddarost. Till omeletten åt jag fattoush som Calle köpte med sig från falafelstället.

I torsdags blev det snabbmiddag pga sen hem från jobbet så vi grävde i kylskåpet och lyckades vaska fram ingredienser till en hederlig gammal tacomiddag. Svarta bönor på burk, guacamole, stark sås, banan, riven ost och lite grönsaker i tortillabröd (sådana bröd har vi för övrigt ALLTID i frysen) – det kommer man långt med.

I fredags åkte vi till landet och till middag slängde vi ihop den här finfina pastan med svamp, vitt vin, grädde och parmesanost.

I lördags gjorde vi veckans godaste middag – skivad fänkål i tomatsås som vi toppade med gremolata. Receptet hittade vi i Systrarna Bergströms fina kokbok Kärlek, Oliver och Timjan. Till fänkålen åt vi de här vegetariska biffarna med morötter och jordnötter.

Idag är det söndag och vi kom hem från landet för några timmar sedan. Till middag har vi ätit potatismos som vi åt med smörstekta morötter, ugnsbakad tomatsås och falukorv till Calle.