Greetings från landet! Här piskar regnet mot rutorna, vinden viner och vi skrotar omkring i pyjamas och funderar på vad vi ska laga för mat ikväll. Den senaste veckan har vi spenderat kvällarna med att ligga på soffan och titta på Jamie Oliver Does… så jag har hur mycket olika recept på lager som helst men ändå ingen aning om vad vi ska äta för något ikväll. Intet nytt under solen, med andra ord.

Den här salladen med krutonger och roquefort lagade han i ett avsnitt när han var i de franska pyrenéerna och den lagade vi till i veckan. Jag är ju egentligen inte så vansinnigt förtjust i just roquefort utan föredrar gorgonzola som jag tycker är lite mjukare i smaken, men i den här salladen smulade jag ganska små bitar av osten och hela kombinationen av nötter, krutonger, sallad och ost var HIMMELSK.

Roquefortsallad

2 portioner

olivolja
2 tjocka bitar av något gott bröd, rivet i mindre bitar
4 nävar sallad, gärna maché

1 näve valnötter, skivade i mindre bitar

1 knippe gräslök, finhackad

100 g roquefortost

6 msk olivolja

2 msk rödvinsvinäger

1 msk dijonsenap

salt, nymald svartpeppar

Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan. Stek krutongerna i olivolja tills de har fått bra med yta och blivit knapriga. Strö över lite havssalt och ställ åt sidan. Blanda alla ingredienser till salladen förutom osten, valnötterna och krutongerna. Häll på dressingen, blanda runt ordentligt och toppa salladen med osten, valnötterna och krutongerna.