Den här veckan har vi fått till en hel del goda middagar och dessutom slagit rekord i kylskåpsrens! Bäst av allt? Svårt, men linssoppan med spenat, chipotle och citron som vi åt i måndags är verkligen ljuvlig. Såhär gick det för oss sista veckan i januari:

I måndags kom Magnus och Sara över på middag och vi bjöd på linssoppaden här varianten med bland annat spenat, citron och lite chipotle. Väldigt gott att ha till lunch dagen efter!

I tisdags gjorde vi quesadillas som vi fyllde med svarta bönor (som vi mixade med citronsaft, mald koriander, spiskummin och salt) och riven ost. Till quesadillasen åt vi salsa och gräddfil.

I onsdags blev det något så enkelt som pasta med tomatsås. Lätt, gott och snabbt. Vill man festa till det är det toppen att lägga på svarta oliver, mozzarella och basilika på toppen!

I torsdags var Calle på after work och jag och Clara festade till det med veckans tredje kylskåpsrens och gjorde en omelett med röd chili, jalapenos, lök och lagrad ost. Äter väldigt ofta omelett till lunch och varierar gärna fyllningen från gång till gång, men lök och ost ingår alltid, ibland svamp och ibland finhackad paprika. Till omeletten äter jag gärna en stark sås och en knäckemacka.

I fredags var tanken att äta femrätters med tillhörande vinpaket på Koka men ödet ville annorlunda så det blev istället traditionsenlig pizzakväll och På Spåret. Och vi var precis lika glada för det, faktiskt.

I lördags åkte vi till våra vänner i Långedrag för middag med tillhörande övernattning och långfrukost dagen efter. Vi åt så himla god mat! Lök-bhaji med raita till förrätt, tabbouleh med halloumi och mango chutney-yoghurtsås till varmrätt och semla (!!!) till efterrätt.

Idag är det söndag och vi har ätit middag hemma hos Calles föräldrar och Calles syster Emma. De bjöd på ugnsrostade rotfrukter, biffar med fetaost och citronzest och mangoraja till det.