När jag inte vet vad jag ska laga för middag brukar det sluta med att jag gör någon form av varm macka, gärna med getost eller som varianten på bilden här under – med svamp. På sommaren är det klart kantareller som gäller men eftersom jag inte sitter inne med någon sådan skatt i frysen blir det champinjoner under vinterhalvåret.

Välj ett bra bröd, det gör hela smörgåsen! Och justdetja, gillar du dijonsenap är det en höjdare att blanda ner i svampröran.

Svamptoast

2 portioner

2 tjocka skivor bröd av lite finare karaktär

200 g blandad svamp

1 msk finhackad schalottenlök

salt, nymald svartpeppar

(en skväll grädde)

smör att steka i

persilja till garnering

Stek svampen i smör tills den har vätskat av sig och fått lite färg. Lägg i löken och häll på en skvätt grädde. Låt koka ihop i någon minut på svag värme och smaka av med salt och peppar. Stek brödet i smör på båda sidor, fördela svampen över och garnera med persilja.