Den här veckan har vi spenderat några dagar i Idre tillsammans med min bror, hans familj och min svägerskas föräldrar. Det har varit episkt. I matväg har jag fått prova på storfamiljslivet på riktigt, för att laga mat till elva personer är helt klart en utmaning. Nåväl, kul har vi i alla fall haft det. Såhär gick det för oss tredje veckan i januari:

I måndags försökte jag bota min überförkylning med den här tomatsoppan med chiliflakes och aprikoser. Det gick sådär, men soppan är en riktig höjdare! Favoritsoppan just nu, helt klart.

I tisdags åt vi tacos! Den hederliga, vanliga och väldigt svenska varianten med inslag av banan, paprika och mängder av inlagd jalapeno.

I onsdags åt vi första riktiga storfamiljs-middagen tillsammans i Idre så jag och Calle fixade potatismos, ratatouille, morots- och jordnötsbiffar och stekt falukorv. Mitt potatismos fick två tummar upp av samtliga barn och det, mina vänner, är en bedrift i sig.

I torsdags blev det åter igen husmanskost – pannbiffar med kokt potatis, långsamstekt lök, brunsås och mängder av saltgurka.

I fredags gjorde vi en vegetarisk lasagne modell större och det blev favoritvarianten med bland annat aubergine, keso och pesto. Till den åt vi en enkel grönsallad med tunt skivat äpple, avokado och gurka.

I lördags var det sista dagen i Idre och vi festade till det med hämtpizza pga kylskåpstömning och önskemål från barnen. Jag och Calle delade en helt vanliga margarita, pizzan som är och alltid har varit min favorit.

Idag är det söndag och vi kom precis innanför dörren efter att ha varit på resande fot hela dagen. Vi körde en söndags-favorit i repris och hämtade hem falafel och hommous från nya stället här nedanför. Smakade fint efter en hel dag i bilen kan jag lova.